top of page

CHIROPRACTIE

 

Chiropractie is het op twee na grootste beroep in de gezondheidszorg en richt zich voornamelijk op uw centrale zenuwstelsel (CNS) en de controle die het heeft over het lichaam. Uw hersenen en ruggengraat zijn de meest belangrijke organen. Ze controleren iedere seconde van uw leven elk ander systeem dat werkzaam is in het lichaam. Het belangrijkste doel van de hersenen is om prikkels uit de omgeving te ontvangen, deze te interpreteren en vervolgens zo snel mogelijk te reageren.

 

Er zijn vele vormen van stress die invloed kunnen hebben op het centraal zenuwstelsel en deze kunnen worden onderverdeeld in drie hoofdcategorieën. De zwaartekracht is onze grootste stressfactor. Andere fysieke stressfactoren zijn bijvoorbeeld te veel lichamelijke activiteit zonder de juiste houding te gebruiken, langdurige tijd zitten, vallen en ongelukken. Ten tweede bestaan er chemische stressfactoren zoals medicatie die verkrijgbaar is zonder receptuur, voedselintoleranties en andere chemische invloeden die uw immuunsysteem en spijsvertering kunnen beïnvloeden. Als laatste kan emotionele en chronische stress ook een sterke invloed hebben op het optimaal functioneren van het centraal zenuwstelsel.

 

De meeste mensen denken dat ze moeten wachten totdat ze iets voelen voordat ze hulp zoeken. Echter neemt slechts 10% van het zenuwstelsel pijn waar en tegen de tijd dat u iets voelt, is er al te veel weefselschade aanwezig en kan het lichaam dit niet meer zelf herstellen. Chiropractoren zijn opgeleid om andere asymptomatische signalen te herkennen; dit kan bijdragen aan een snellere genezing van het lichaam waardoor u iedere dag optimaal kan functioneren.

Gezondheid komt altijd van binnenuit.

FUNCTIONELE NEUROLOGIE

De gezondheidszorg blijft evolueren en functionele neurologie dient als overbrugging tussen de allopathische geneeskunde en complementaire geneeskunde. Aangezien Chiropractie zich voornamelijk bezighoudt met veranderingen in het centrale zenuwstelsel, kunnen we steeds beter op nauwkeurigere en secure wijze persoonlijke zorg aanbieden.

 

Wij zijn ons bewust van de sterke connectie tussen de hersenen en het lichaam. De hersenen initiëren en coördineren bewegingen van het lichaam en het lichaam geeft informatie over de omgeving terug aan de hersenen. Het is een continu en multi-sensorisch systeem dat makkelijk kan worden aangetast.

 

De beperkingen in de reikwijdte van de conventionele geneeskunde leiden tot een gelimiteerde keuze voor de patiënt, tenzij hij of zij een operatie of constant medicijngebruik nodig heft om de symptomen te verlichten. Functionele neurologie heeft als doel de functionele paden en verbindingen in de hersenen te vermeerderen, zodat we ons aanpassingsvermogen kunnen herstellen. Dit wordt gedaan door middel van het analyseren en vergelijken van de visuele, vestibulaire en cerebellaire paden waarvan de routes door de ruggengraat lopen.

 

Sunitha heeft het masterprogramma Neurologie gevolgd aan het Carrick Instutute; de meest prestigieuze en bekende opleiding binnen het vakgebied. De wetenschappers van het Carrick Institute blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het gebied van de neurowetenschappen en proberen op deze manier mensen zo goed mogelijk te helpen.

 

bottom of page