top of page
IMG_1298_edited.jpg
Anchor 1
Chanelle

Chanelle Scott-Crossley

Ik ben een gepassioneerde dynamische Chiropractor afkomstig uit Zuid-Afrika. Daar ben ik geboren, heb ik mijn studie afgerond en vijf jaar gewerkt voordat ik in 2020 naar Nederland verhuisde. De ervaringen in mijn carrière hebben me ertoe gebracht patiënten te informeren over het potentieel dat hun lichaam heeft om zich aan te passen en te genezen en hoe Chiropractie dat mogelijk kan maken door de invloed die het heeft op het zenuwstelsel. Dit beperkt zich niet alleen tot het moeiteloos uitvoeren van alledaagse activiteiten en het behandelen van klachten, maar ook door een staat van optimale gezondheid en functioneren te bereiken.

 

Ik wou eigenlijk dat ik eerder in aanraking was gekomen met Chiropractie. Ik herinner me mijn eerste behandeling heel goed; die ervaring veranderde de koers van mijn leven. Ik hou van de positieve impact die wordt verkregen door menselijke connectie, de interactie met patiënten en het voorrecht om samen met de patiënt het pad te bewandelen van een natuurlijke en medicijnvrije benadering van welzijn, waarin ik ze kan voorlichten en in staat kan stellen om gezondheidskeuzes te maken door middel van Chiropractie.

 

Ik ben graag actief en sportief: ik hou van hardlopen, tennis, boksen en yoga. Ik studeerde verder en behaalde mijn ICCSP (International Certified Chiropractic Sport Practitioner) diploma bij The International Federation of Sports Chiropractic (FICS). Ik heb een grote passie voor het werken met allerlei soorten atleten die ik begeleid in het bereiken van hun potentie op en buiten hun gebied van sport. Ik streef ernaar om patiënten zo goed mogelijk te kunnen helpen en hou mij voortdurend bezig met het verder ontwikkelen van mijn vaardigheden. Ik kijk ernaar uit om mijn neurologische kennis verder uit te breiden en te ontwikkelen om op deze manier de gemeenschap om mij heen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

 

“Veerkracht van het lichaam is het kunnen omgaan met verwachte en onverwachte stressfactoren waarmee we onvermijdelijk te maken krijgen in ons dagelijks leven. Het doel van Chiropractie is om je lichaam consequent te helpen zich op de juiste manier aan te passen en te floreren via het zenuwstelsel, dat de sleutel is.”

 

Sunitha Athisdam

Ik ben van Indiase afkomst en geboren in Singapore, op 10-jarige leeftijd verhuisde ik met mijn familie naar Melbourne in Australië. Op jonge leeftijd wilde ik arts worden en tijdens mijn voorbereidingen voor mijn universitaire studie deed ik werkervaring op in het ziekenhuis. Gedurende deze periode realiseerde ik me dat deze omgeving niets voor mij was. De geur van de plek en de steriele omgeving voelden niet goed en maakten dat ik er eigenlijk helemaal niet wilde zijn. Achteraf gezien realiseerde ik me dat ziekenhuizen plekken waren voor zieke mensen; mensen die op zoek waren naar een manier om hun zieke gevoel weg te nemen, maar toch ziek bleven. Vaak hadden deze mensen nog maar een beperkte keuze. Gezondheid is niet alleen de afwezigheid van ziekte, maar een optimaal functioneren van lichaam, geest en ziel.

 

Ik hoorde voor het eerst over Chiropractie op een open dag van de Universiteit en ik kon me vinden in de filosofie van de Chiropractie. Ik was meer geïnspireerd om mensen te helpen hun gezondheid te behouden gedurende hun gehele leven. De opleiding tot Chiropractor in Australië duurt vijf jaar en bestaat uit een bachelor- en masterprogramma. Na mijn afstuderen werkte ik in Australië en Indonesië en in 2010 verhuisde ik naar Nederland om in een praktijk in Castricum te gaan werken. Sinds November 2013 heb ik mijn eigen praktijk; The Chiropractor.

 

Er zijn veel technieken in de Chiropractie en ik heb me gespecialiseerd in de sacro-occipitale techniek (SOT), die zich concentreert op de speciale relatie tussen de schedel en het bekken. In 2019 behaalde ik mijn functionele neurologie diploma via het Carrick Institute. Mijn streven is om meer kennis te verwerven over het menselijk brein en hoe deze functie het beste kan worden beschermd en geoptimaliseerd.

 

“Mensen die hun gezondheid op orde hebben, hebben hun leven op orde.”

 

- Sunitha Athisdam

Gavin Tran

Ik ben geboren en opgegroeid in Australië.

Ik had het grootste deel van mijn leven overgewicht en was depressief en op 18-jarige leeftijd besloot ik mijn leven te veranderen. Ik heb veel waardevolle lessen geleerd over wat welzijn nou precies is. Dit wakkerde mijn passie voor fitness en algehele gezondheid aan.

 

Mijn reis leidde ertoe dat ik gedurende 5 jaar verdere kennis opdeed aan de universiteit in Melbourne waar ik een masterdiploma klinische Chiropractie behaalde. Ik had de unieke kans om vrijwilligerswerk te doen als Chiropractor in afgelegen dorpen in India. Daarna heb ik 5 jaar in een stad in Victoria gewerkt, waar ik mijn vaardigheden ontwikkelde en verder verfijnde.

 

Ik geef de voorkeur aan het gebruiken van verschillende technieken die afhankelijk zijn van specifieke individuele behoeften, voornamelijk handmatige correcties en/of Sacro-Occipitale Techniek (SOT) en Sportchiropractie. In 2019 heb ik de grote keuze gemaakt om naar Nederland te verhuizen. Ik wilde meer van de wereld ontdekken en daarnaast nieuwe stappen maken in mijn carrière en mijn gemeenschap helpen door middel van Chiropractie.  Ik geef de voorkeur aan een persoonlijke benadering om mensen te helpen op de beste manier om te kunnen gaan met persoonlijke stressfactoren in het leven en om de best mogelijke gezondheidstoestand te bereiken.

 

Het werk is intensief, vandaar dat ik graag aan mijn conditie werk met Crossfit en yoga. Daarnaast doe ik dagelijks aan meditatie en mindfulness oefeningen, bespeel ik verschillende instrumenten en breng ik tijd door in de natuur om geaard te blijven.

 

“De wortel van alle gezondheid ligt in de hersenen. Emotie is de stam. De takken en bladeren zijn het lichaam. De bloem van de gezondheid bloeit als alle onderdelen samenwerken.” Koerdisch gezegde

bottom of page