top of page

CHIROPRACTIE

 

Chiropractie is het op twee na grootste beroep in de gezondheidszorg en richt zich voornamelijk op uw centrale zenuwstelsel (CNS) en de controle die het heeft over het lichaam. Uw hersenen en ruggengraat zijn de meest belangrijke organen. Ze controleren iedere seconde van uw leven elk ander systeem dat werkzaam is in het lichaam. Het belangrijkste doel van de hersenen is om prikkels uit de omgeving te ontvangen, deze te interpreteren en vervolgens zo snel mogelijk te reageren.

 

Er zijn vele vormen van stress die invloed kunnen hebben op het centraal zenuwstelsel en deze kunnen worden onderverdeeld in drie hoofdcategorieën. De zwaartekracht is onze grootste stressfactor. Andere fysieke stressfactoren zijn bijvoorbeeld te veel lichamelijke activiteit zonder de juiste houding te gebruiken, langdurige tijd zitten, vallen en ongelukken. Ten tweede bestaan er chemische stressfactoren zoals medicatie die verkrijgbaar is zonder receptuur, voedselintoleranties en andere chemische invloeden die uw immuunsysteem en spijsvertering kunnen beïnvloeden. Als laatste kan emotionele en chronische stress ook een sterke invloed hebben op het optimaal functioneren van het centraal zenuwstelsel.

 

De meeste mensen denken dat ze moeten wachten totdat ze iets voelen voordat ze hulp zoeken. Echter neemt slechts 10% van het zenuwstelsel pijn waar en tegen de tijd dat u iets voelt, is er al te veel weefselschade aanwezig en kan het lichaam dit niet meer zelf herstellen. Chiropractoren zijn opgeleid om andere asymptomatische signalen te herkennen; dit kan bijdragen aan een snellere genezing van het lichaam waardoor u iedere dag optimaal kan functioneren.

Gezondheid komt altijd van binnenuit.

Kinkerstraat

Amsterdam - Kinkerstraat

12C-HS Kinkerstraat

1053DT Amsterdam

info@thechiropractor.nl

+31 20 789 29 32

+31 6 28 13 99 61

Noord
IMG_20240510_102004_edited.jpg

Amsterdam - Noord

Latherusstraat 36

1032 EB Amsterdam

noord@thechiropractor.nl

+31 6 35 62 38 80

Location:

Bedankt. We nemen binnenkort contact met u op.

bottom of page