top of page
IMG_1180.jpg

Sunitha Athisdam

Ik ben van Indiase afkomst en geboren in Singapore, op 10-jarige leeftijd verhuisde ik met mijn familie naar Melbourne in Australië. Op jonge leeftijd wilde ik arts worden en tijdens mijn voorbereidingen voor mijn universitaire studie deed ik werkervaring op in het ziekenhuis. Gedurende deze periode realiseerde ik me dat deze omgeving niets voor mij was. De geur van de plek en de steriele omgeving voelden niet goed en maakten dat ik er eigenlijk helemaal niet wilde zijn. Achteraf gezien realiseerde ik me dat ziekenhuizen plekken waren voor zieke mensen; mensen die op zoek waren naar een manier om hun zieke gevoel weg te nemen, maar toch ziek bleven. Vaak hadden deze mensen nog maar een beperkte keuze. Gezondheid is niet alleen de afwezigheid van ziekte, maar een optimaal functioneren van lichaam, geest en ziel.

 

Ik hoorde voor het eerst over Chiropractie op een open dag van de Universiteit en ik kon me vinden in de filosofie van de Chiropractie. Ik was meer geïnspireerd om mensen te helpen hun gezondheid te behouden gedurende hun gehele leven. De opleiding tot Chiropractor in Australië duurt vijf jaar en bestaat uit een bachelor- en masterprogramma. Na mijn afstuderen werkte ik in Australië en Indonesië en in 2010 verhuisde ik naar Nederland om in een praktijk in Castricum te gaan werken. Sinds November 2013 heb ik mijn eigen praktijk.

 

Er zijn veel technieken in de Chiropractie en ik heb me gespecialiseerd in de sacro-occipitale techniek (SOT), die zich concentreert op de speciale relatie tussen de schedel en het bekken. In 2019 behaalde ik mijn functionele neurologie diploma via het Carrick Institute. Mijn streven is om meer kennis te verwerven over het menselijk brein en hoe deze functie het beste kan worden beschermd en geoptimaliseerd.

 

“Mensen die hun gezondheid op orde hebben, hebben hun leven op orde.”

 

- Sunitha Athisdam

bottom of page